Unge og angst

Hun indledte med at undskylde, at hun var kommet. Havde faktisk overvejet at melde afbud. “En anden har garanteret meget mere brug for tiden end mig”, indledte hun. Hun så overrasket på mig, da jeg sagde, at det var godt, hun alligevel havde samlet alt sit mod og var kommet. For ingen skulle nøjes med, at have det, som hun havde det.

Hun var plaget af angst i en sådan grad, at hun ikke kunne deltage i nogen former for arrangementer, hvad enten det var cafeture eller fester på studiet. Karaktererne var også for nedadgående, da hun ikke turde række hånden op på klassen.

Hun havde fået overbevist sig selv om, at det var sådan, det var at være ung i dag. For var det ikke det, vi fagprofessionelle skrev om, bloggede om og delte på Instagram og Facebook – at unge i dag lider af angst? Det havde fået hende til at tro, at angst er noget alle har, og at det hører med til at være ung.

Det positive var, at det fik hende til at føle, at hun ikke var alene. Omvendt så havde hun også fået overbevist sig selv om, at når alle andre kunne klare det, så burde hun også selv kunne overvinde angsten.

Heldigvis var hun kommet i tide, inden angsten havde udviklet sig til depression eller andre psykiske følger. En nær veninde havde fået hende overbevist om, at det var spild af ungsomsliv at gå glip af den ene fest efter den anden.

I alt for lang tid havde hun taklet angsten ved ikke at tage nogen steder hen. Umiddelbart en god løsning, da det betød, at hun undgik ubehaget. Som mange andre, der lider af angst, forsøgte hun at overvinde den med de strategier, hun umiddelbart så som hensigtsmæssige. Hvad hun ikke vidste var, at det blot var med til at vedligeholde angsten og gøre den værre.

Når man skal arbejde med angst skal man være klar til at udholde ubehag, og der udgjorde veninden en vigtig motivationsfaktor. For min klient håber på at kunne tage med veninden til fester i 3. g. Og det glædelige er, at der er rigtig gode muligheder for at slippe af med angst med den rigtige hjælp.

Brug for hjælp: https://psykologenpaabryggen.dk