Tre i den samme seng

Min veninde er lige blevet skilt. Nu sad vi over et glas kølig hvidvin og tudede lidt og grinede lidt. Humoren var velkommen, for sjovt var det fandeme ikke. Hun havde fundet ud af, at han så en anden. Altså de ikke bare så hinanden. De knaldede.

Han havde bedt om tilgivelse og faktisk havde min veninde også forsøgt. Måske ikke at tilgive, men i hvert fald at give forholdet en chance. For han ”mente ikke noget med det”.

Ups, hun kom lige forbi, og så kom jeg lige til at trække bukserne ned på hende. Ups, der kom hun sørme igen, og så forventede hun jo ligesom, at jeg skulle gøre det en gang til.

”Jeg tænkte mig ikke om”.” Det er jo dig og ungerne, jeg elsker”, havde han sagt gentagne gange.

De havde repareret på forholdet nu i et halvt år. Forsøgt at få lidt mere partid. Fået svigermor til at tage ungerne i en weekend og tog så på overnatning og ud at spise. ”Spild af penge”, sagde min veninde. For hver gang det kom til nærhed og intimitet, så var der sket et uopretteligt tillidsbrud.

Sådan ender det for rigtig mange, hvor utroskaben har sneget sig ind. Kun ganske få overvinder svigtet. For langt de fleste vil det fremadrettet opleves som om, der er en ekstra med i sengen. Så tænk jer rigtig godt om.

Sig højt hvad du savner ved den anden i stedet for at finde det ude i byen. Det har du en forpligtigelse til. Alt andet bryder ned, hvor I sammen havde mulighed for at bygge op.

Og nok så vigtigt: Husk på, at lykke ikke er en konstant følelse. Lykke kommer glimtvis, og man skal arbejde på at opleve den sammen med sin partner. Og ingen partner kan være perfekt hele vejen rundt.

Så er din partner den, du virkelig elsker så vis det ved at investere i jeres relation. Så husk partid, inden det går galt.