Tro, håb og Tinder

Drømmen om den store kærlighed lever. Nettet bugner af datingsider, der hævder, at de vil hjælpe dig i processen hen mod at møde kærligheden. Du opstiller selv inklusions og eksklusionskriterier. Via din Smartphone kan du Swiipe til venstre eller højre. Dating Apps er det helt store blandt mine single veninder. Dem du liker, skal også helst like dig, og så er I et skridt videre mod drømmen om det perfekte match.

Hvordan påvirkes vi mon af at have liket én, der ikke liker igen? Det findes der medicin for. Jo, mere aktiv du er, jo større chance for, at der er nogen, der liker dig.

Tankevækkende bliver det først sådan for alvor, når så det rette match er der, og den første date er indledt. Jeg kender nemlig flere, der forbliver på Appen, selvom de har indledt et forhold til én. For hvad nu hvis det ikke holder? Så skal alle døre holdes åbne.

Giver vi så overhovedet hinanden en fair chance? Når vi hele tiden har behov for at holde en dør på klem, risikerer vi i virkeligheden måske at smække os selv ude?

Kærlighed kan gøre ondt, og det er pissefarligt for os alle sammen at tro på den. Men vi bliver nødt til at turde at føle den, for ellers bliver vi overfladiske – og det holder ikke i længden.

I en tid, som konstant byder på forskellige muligheder, bliver det sværere og sværere at vælge én vej, for det er jo samtidig et fravalg af så mange andre veje.

Jeg læste imidlertid nogle kloge ord forleden: ”Man er kun kærester så længe man tror, det er for evigt!” Og tør vi så tro på det? Eller passer vi på os selv for ikke at risikere at få hjertet knust.

Det moderne menneske hungrer efter kærlighed. Samtidig lever i en tid, hvor rigtig mange har udtalte vanskeligheder med at etablere forpligtende relationer til andre herunder kæreste, ægtefælle og venner.

Brug for sparring: https://psykologenpaabryggen.dk