Tankemylder

Rigtig mange lider af stress. Det er ikke så underligt at vores hjerne må føle sig stresset efter to år med corona og en ukontrollabel krig i Ukraine oveni. Når den menneskelige hjerne presses over tid ser vi reaktionerne i form af stress.

Først oplever du, hvordan hukommelsen svigter. Dine børn gør dig irritabel da deres glade udbrud af dig opfattes som larm. Dine arbejdskolleger er irriterende, fordi du føler, de trækker i dig fra alle sider. Og din søvn er forstyrret af tankemylder, der har det med at plage dig hver aften ved sengetid.

Derfor vil vi gerne søge mod mere velvære. Mere nærvær. Og aldrig tidligere har ord som mindfulness været mere in. Men helt ærligt kan det godt føles stressende at skulle finde tid og overskud til endnu en ting på “to do listen”.

Det behøver slet ikke at være tidskrævende at være mere til stede i nuet. Men det kræver øvelse. Første vigtige skridt er at lære at kunne fokusere på din vejrtrækning. Prøv engang at rette opmærksomheden mod din vejrtrækning. En proces der forgår helt af sig selv. Og når du lykkes med at mærke, at du trækker vejret, så er du tilstede.

April er våd og blæsende. Ud og mærk vinden blæse dig i ansigtet. Vinden lege med dit hår. For når du mærker, at vinden blæser dig i ansigtet, så er du tilstede. April er også solskinsdage. Mærk solen varme din krop. Når du mærker solens stråler, så er du tilstede. Du vil gentagne gange blive forstyrret af tanker, men så vender du blot igen opmærksomheden mod din vejrtrækning.

Lad tankerne komme og gå. Efterhånden vil du opdage at hjernen kredser om de samme tanker igen og igen. Og det pudsige er, at vi fylder vores hoved med tanker omkring problemer, vi alligvel slet ikke har nogen indflydelse på.