På den anden side

ÅBEN København. Sådan lød ordlyden på det opslag min datter lagde op på Instagram. Og det var tydeligt at fornemme hendes glæde og lettelsen over igen at kunne indtage en øl på en bar i indre København sammen med sin veninde.

Ahh så er det overstået og vi er på den anden side. Jeg er bare ikke helt sikker på at nogen helt ved, hvordan de har det i øjeblikket. Fraværet af virkeligheden som vi kender den. Dette før og efter Corona.

Det er uden tvivl forbundet med tab og især for mennekser, der er midt i en udviklende fase i livet. Jeg talte med en 12 årig pige i dag. Hun fylder 13 år om 7 dage. Wauv, sagde jeg. Så bliver du teenager. Hun så bare ikke spor glad ud. Jeg har slet ikke lyst til at fylde år, sagde hun så overraskende. For som hun forklarede så følte hun slet ikke at hun havde fået lov til at være 12 år .

Også folk der har stået et svært sted uden udvikling står nu der og skal til at finde ud af at komme igang med alle drømmene igen. I hvert fald kender jeg et par stykker, der glæder sig til igen at kunne date og tro på at finde kærligheden.

Så er der alle dem, der har fået nok. Nok af ham de bor med og har følt sig spærret inde med. Gad vide hvordan de reagerer nu.

Jeg ved, at nogen ser positivt på Corona. Noget med at det har lært os at prioritere og sådan noget i den dur.

“De unge betalte en høj pris for at passe på de gamle under coronakrisen”. Da samfundet lukkede ned gik det hårdt ud over de unge. Mange bekymrer sig om fremtiden og unge er en gruppe der ofte har fået skæld ud