Mind the gap

At være blogger forudsætter, at man kan finde inspiration. Det sker, at jeg kan gå lidt i panik ved tanken om, at nu er det snart fredag igen, og hvad skal jeg nu blogge om.

Når så jeg rammes af en tanke, en følelse, en stemning fyldes jeg af lettelse over ikke at være henvist til skriveblokering denne uge.

Det er ved at være et stykke tid siden, jeg var på tur til London. Pludselig da jeg så skriften i betonen på metrostationen “Mind the gap”, vidste jeg, at her var nogle ord, der på et tidspunkt skulle blogges om.

“Virkelighedskøften” slog det mig så pludseligt. Nu havde jeg en ramme for mit skriv. Og så skriver bloggen næsten sig selv.

Der er ni grundlæggende følelser. Efterhånden som jeg remser dem op så overvej med dig selv, om der er tale om en god og positiv følelse eller en dårlig og negativ.

Er du klar?

Kærlighed…, glæde…, nysgerrighed…, vrede…, frygt…, sørgmodighed…, skyld…, chok…, afsky…. Langt de fleste vil nå et resultat, der hedder: 3 positive og 6 negative. Seks ud af ni følelser opleves som negative.

Det viser lidt om, hvad det vil sige at være menneske. To ud af tre af de normale menneskelige følelser, som vi alle oplever igen og igen livet igennem, føles ikke gode, men tværtimod som ubehagelige.

Vi lever i et samfund, som vil bilde os ind, at vi bør føle os godt tilpas hele tiden. Hvor realistisk er det lige? Og nu til tilbage til overskriften for denne blog: “Mind the gap”. Jeg vil som sagt kalde det for virkelighedskløften. Kløften mellem den virkelighed vi har, og den virkelighed vi ønsker. Jo større kløften er, jo mere smerte føler vi.

Men for at undgå de smertefulde følelser vil prisen være, at vi heller ikke kunne føle de positive. Vi ville ikke længere kunne elske og holde af. Ingenting ville betyde noget.

Så det er valget til dig og mig. Vil du leve med, at kløften til tider føles næsten ubærlig smertefuld mod at kunne mærke, at livet betyder noget, at mennesker betyder noget for dig?

Gå til min hjemmeside https://psykologenpaabryggen.dk