Forår

Ramt af forårslyset der endelig, endelig, endelig vælter ind gennem stuevinduet, hvor lyset afslører, at det er alt for længe siden, at vinduerne har fået en kærlig hånd. Men pyt, det kan ikke ændre på den glæde, der fylder hele min krop.

Marts er måneden, hvor solen pludselig varmer igen, og hvor man kan finde nok læ til at indtage et glas på ens yndlings bar, mens blomsterne påny springer ud. Et mirakel der gentager sig helt uden vores indblandning år efter år.

Marts måned er oprydning i haver, hvor alt det visne fejes sammen i en stor bunke og får lov at formulde, så det igen indgår i naturens vidunderlige cyklus. Marts er weekender med oprydning på lofter, carporte og garage, hvor der sorteres ud og sendes til genbrug og containeren med småt brandbart.

En af mine unge klienter kom storsmilende ind på mit kontor med ordene: Jeg er så fuld af glæde og energi. Den indvirkning har lyset og forårssolen nemlig også på vi mennesker. Vi slår vinterens tunge dyne af os, og overskuddet vender tilbage, når vi går ud i lyset.

Også naturen vågner op efter vinteren. Forår er træer, der afslører de spæde blade, der snart kommer fuldt til syne, blomster springer ud og solen varmer. Hvert år er det den samme magi. Alting begynder forfra. Tænk at være den årstid alle savner allermest. Den mest populære og den alle længes efter.

Kriblende forårsfornemmelser breder sig i hele kroppen. Men vidste du, at rigtig mange får det dårligt i denne tid? Måske fordi man kan føle sig ekstra alene i sin sorg, når andre ser glade og lette ud? For i foråret får mange lyst til at råbe sin taknemmelighed over at være i live og opleve miraklet ud i hele verden. Det kan få andre betyde en øget alene følelse.

Ræk ud efter en ven, der kan have brug for dig. For faktisk betyder dette med at indgå i relationer allermest for vi mennesker. Sol, varme og forår giver det hele et ekstra tiltrængt pift, men de nære relationer er den allervigtigste kilde til vores glæde.

Gå til https://psykologenpaabryggen.dk