Smukke unge mennesker

Tillykke med huen. Nu er tiden på gymnasiet slut, og du står over for en masse ubrugt tid. Det kaldes fremtiden.

Fremtiden er resten af din tid.

Du lever ikke løsrevet fra vi andres tid. Og selvom murene har beskyttet dig, har du jo allerede fornemmet vores forventninger til dig.

Velkommen til vores tid.

Den tid, vi har bildt dig ind, du kan blive alt i, hvis du har slidt i det. Mulighederne ligger åbne for dig. Ikke alle muligheder som vi måske har lokket lidt med. når vi ville motivere dig til lige at give den en ekstra skalle, men mange muligheder.

I den tid, du nu skal være en del af, kan vi have et lidt anstrengt forhold til fremtiden. Til tider løber vi så stærkt, at det kunne se ud som om, vi er bange for at blive løbet over ende af den.

Nu får du lige lov til at fulde dig lidt, så skal  du på den igen. Inden længe skal du begynde på en uddannelse. Du har jo knoklet for at få snittet til det.

Inden du knokler videre, så er der et spørgsmål, jeg gerne vil, at du skal tænke lidt over.

Hvad har gjort en forskel for dig på studiet, og hvad vil du tage med dig videre frem i livet? Er det kun alle 12- tallerne og den viden, du har opnået, eller er det også de nære relationer, du har fået?

Hvis det også er relationerne så mind dig selv om det, når du inden længe iler videre. Vi her ude i samfundet kan nemlig godt glemme vigtigheden af det.

Jeg er blevet lidt bekymret over en undersøgelse, jeg har læst om unges trivsel.

I er dygtigere end nogensinde før, og alligevel scorer I højt på mistrivsel. Aldrig har unge fået givet så megen selvtillid med af deres forældre og alligevel er mange ikke tilfredse med den de er.

Det passer ikke rigtig sammen. Der er noget, der ikke stemmer.

Det er, når vi indgår i relationer med andre, der sætter pris på os, at vi finder frem til selvværdet. Det er afgørende at give plads til at være noget for hinanden. For hvis vi kun går efter at være hurtigere, klogere, smukke og produktive, så ender det galt.