Græsset gror

Det nye sort er Mindfulness. En guided meditation, der retter fokus indad. Indad og væk fra de ting, der er omkring dig. Og rigtig mange er glade for at praktisere det. Mindfulness er blevet en anerkendt vej til en mindre stresset hverdag i en tid, hvor flere og flere rammes af stress og depression.

Det er bare ikke alle, der bryder sig om at mærke efter inde i sig selv. “Du skal dybere ind…” og vi mærker angst i stedet for afslapning. Måske fordi kroppen allerede giver alle mulige ubehagelige signaler og symptomer, som kun føles endnu stærkere, når vi i et mindful øjeblik retter opmærksomheden mod det. For det, vi giver opmærksomhed, har det med at gro.

Når klienter kommer med den slags oplevelser og derfor har mest lyst til at opgive Mindfulness, kan en omvendt form for Mindfulness vise sig at være metoden til at få sat tempoet lidt ned og give hjernen et pusterum.

Uanset hvilken meditationsform, du vælger, er første skridt, at du ikke går i kamp med tankerne. Mange tror, at der kræves, at man kan slukke for tankerne for at gøre det rigtigt. Det er imidlertid umuligt. Mindfulness handler rigtig meget om at anerkende de tanker, der dukker op og bare lade dem være.

Men tilbage til den omvendte form for Mindfulness. Her handler det om at rette opmærksomheden udad i stedet for indad.

Skru op for sanserne og måske du næsten kan høre græsset gro. “Shhhh, kan du høre det? Græsset gror! Det er ny begyndelse. Ny vækst. Nyt liv”. I hvert fald bilder jeg mig ind, at jeg kan se græsset gro på vores nyanlagte plæne i sommerhuset.

Duft alle træerne, der er sprunget ud. Hør fuglenes glade forårssang. Mærk din fods bevægelser, når du går. Mærk hvad der sker i din ankel, fod og jordens underlag når du flytter vægten fra den ene fod til den anden.

Spis langsomt og smag på maden og lad vinen nænsomt bevæge sig rundt i hele din mund, så alle smagssanser vækkes. Se dine børn dybt i øjnene, mens du retter opmærksomheden mod den der lille søde bevægelse, hun altid gør med munden, når hun bliver ivrig. Smag på kysset fra din elskede.