Et godt fundament

Så sker der virkelig noget på vores grund. Soklen til vores kommende Jeppesen sommerhus er netop blevet støbt. Det syner ikke af meget, når man står der og ser på soklen til det, der skal bære drømmen.

Men alligevel er fundamentet ret afgørende. For uden et sikkert fundament, så vil det, man bygger ovenpå, ikke kunne holde til noget som helst.

Når jeg står der på grunden og ser lyset brydes gennem træernes grene, begynder drømmen at tage form. Her skal snart opføres et skønt sommerhus med plads til udfoldelse sammen med hele familien. Her skal der være plads til levet liv. Ludo på en regnvejrsdag, bål på en sommeraften.

Jeg ser på fundamentet igen og kommer i tanke om, at det egentlig er et meget godt billede på det, jeg ofte forsøger at lære forældre, jeg møder i min konsultation, fordi de er faret vild i kærligheden.

Ofte hører jeg om vigtigheden af, at forældre gør alt for deres børn, fordi ingen kan være uenige i, at børn er afgørende vigtige, når man først har sat dem i verden. Og midt i deres iver efter at ville gøre alt så godt for børnene, har de helt glemt sig selv og hinanden.

Da er soklens betydning for et godt forhold ret anvendligt som metafor. For uden et godt fundament  (et godt forældresystem) er der ikke noget, som børnesystemet kan bygge på.

Så netop fordi børnene er det vigtigste i et familiesystem, er det afgørende nødvendigt at sikre, at forældrene har tid til at pleje deres parforhold. Derved sikres det at fundamentet er stabilt og der kan bygges ovenpå med det smukkeste hus (børnesystemet).

Alt for mange par glemmer den anden og husker kun at pleje børnesystemet. Og imens smuldrer fundamentet bort.

Opslaget er skrevet i samarbejde med Planet Huse, der dog ikke har haft indflydelse på indholdet.