Om lidt blir her stille

Hvis du følger min blog ved du, at det nu er 8 uger siden, mit opslag om Larsens død var på, og at det lægges op på en torsdag som i dag, inden det ryger i arkiv for at give plads til det nye opslag i morgen.

Dengang vidste jeg slet ikke, at det blev en begivenhed, der samlede hele landet. Så stor betydning har han haft.

Han har været soundtracket til vores liv. Ingen har betydet så meget for den danske sangskat som han.

Nok så vigtigt er de betydninger, han har haft for sine nærmeste.

For det, der virkelig berører mig dybt, er de meget personlige beretninger, der har været fra nogle af hans i alt seks børn.

Han kunne andet end at lave tekster og musik. Han kunne være tilstede. Det er som om, han lykkedes med altid at holde fast i af være lune Larsen og give vigtige værdier videre til sine børn.

Når hans børn derfor stiller sig frem og beretter om en uudtømmelig kilde af kærlighed, der bare strømmede fra ham, så er det fantastisk at være vidne til. Og vigtigt at blogge om. Også selvom han måske selv slet ikke ville bryde sig om al den opmærksomhed, vi nu alle har behov for at vise ham.

Undskyld Larsen, men du har bare sat dig dybe spor, så vi kan slet ikke lade være.

I forbindelse med sin 70 års fødselsdag kårede danskerne den mest populære af Larsens sange til at være: “Om lidt blir her stille”.

Det er en meget stærk tekst, som skal minde os alle om, at leve livet i en refleksion over holdninger og værdier.

Så mit håb er, at vi ikke bare bevidstløst nynner med, men må stoppe op og stille os selv de vigtige spørgsmål, han rejser: Har jeg nået det jeg ville? Hvordan har jeg det med familien? Med mine børn? Min ægtefælle? Hvad vil jeg gerne nå, inden jeg skal herfra engang?

Karakteristisk for Larsens tekster er, at de rækker på tværs af tid. Alligevel er det mere vigtigt end nogen sinde at stille de spørgsmål.

I en tid hvor vi alle haster afsted med travlhed og fyldte timeplanner. Med risiko for ikke at have tid til dem vi værdsætter.

Så husk på at: Om lidt, om lidt er vi borte. Om lidt er det forbi.

Gå til min hjemmeside https://psykologenpaabryggen.dk