Januar gå nu væk!

Tømmermændene har lagt sig. Den sidste gæst er gået. Forude truer den lange januar måned. Hadet af mange. For januar er både urimelig lang og ofte kold. Væk er decembers hygge og forventningsglæde. Pengene er brugt og alle gaver delt ud. Måske de også er byttet igen. For efter julen følger uger med udsalgsgult.

Det eneste, der er tilbage, er overtræk og overvægt.

Januar er dage med gråt i gråt. Med regn, sjap og blæst. Forkølede unger og bristede nytårsfortsætter. Jeg prøver at tænke frem i tid. Lige om lidt er det forår. Lige om lidt er det sommer. Kunne tiden venligst speede lidt op. Men nej, januar speeder netop ikke op. Januar har sat sig for at gå langsomt.

For januar er netop noget andet. Noget andet end forår og forårsfornemmelser. Noget andet end sommer med sol, solbrun hud og vin på terrassen. Noget andet end efterår og smukke træer klædt i efterårsdragt.

Januar er god tid og ro.  Januar er dage med mørkning. Jeg elsker den særlige tid på dagen, hvor lyset må vige for mørket. Januar er lange weekender under dynen og lov til ikke at gide stå op. For alle kan forstå, du ikke orker det vilde sådan en januardag. Så ingen vil kalde dig doven.

Januar er at stå på Islands Brygge sådan en råkold aften og bare stirre på alle lysene i lejlighederne og forestille sig det liv, der leves derinde i varmen. Stearinlys der tændes og folk, der kryber tæt sammen. Ser deres yndlingsfilm, strikker eller læser i en bog.

Og nok så vigtigt – januar er tid til eftertanke. For der står et helt ubrugt år foran dig. Januar er tid til at se tilbage og tid til at se frem. Og nu er der kun 28 dage tilbage.

Læs mere på https://psykologenpaabryggen.dk