Et blåt hjerte

Min mellemeste datter var til “Depressionsbanko” i sidste måned. Det kaldes denne omgang banko med reference til, at det foregår i den triste januar måned, hvor det kan knibe med at finde det gode humør. Som en sidste hilsen til januar, der langt om længe er slut. Lidt humor skal der være plads til.

Vi må bare ikke glemme, at mange danskere er  i en tilstand af nedtrykthed, som gør, at de går rundt med en følelse af, at de er nogle zoombier, der går rundt og ikke er sådan rigtigt deprimerede, så de kan få medicinsk behandling for det. Men de er heller ikke i godt humør.

Når du er trist uden egentlig grund, kan det føles meget forkert og ensomt. Nogle gange er man bare ked af det uden nogen grund eller på grund af mange små ting, der lige nu har hobet sig op. Du kæmper med negativiteten og ser glasset som halvtomt. Og når du mærker efter indeni dig selv, er der en følelse af tomhed og tristhed. Du føler dig blå indeni.

Farven blå associeres med troskab, dybde, tillid, visdom, ro, harmoni, intelligens og himmelen. Men den kan også betyde kølighed, sorg og melankoli. Mange gange i løbet af dagen slår du dig selv oveni hovedet, og bebrejder dig, at du da for pokker ikke bare kan tage dig sammen. Bebrejder dig selv, fordi du er dig pinligt bevidst om, at mange har det meget værre. Alligevel føler du dig fanget ind i den blå, blå følelse og kan ikke finde vejen ud.

Og hvor går du så hen, og hvem fortæller du, at du føler sig blå indeni. Og hvem gider overhovedet høre på en, der ikke ser den blå himmel, men har et blåt hjerte. Min erfaring er, at det eneste, der har en god effekt på et blåt hjerte, er, at man tør vise det til andre. Når man samler alt sit mod og tør fortælle en god ven, at man er blå indeni. For varmen fra et andet menneske, der står dig nær, er det, der skal til for at smelte et blåt hjerte.

Brug for hjælp: htpps://psykologenpaabryggen.dk