En plet på lagenet

I en tid som vores bør alle børn vel i princippet være ønskebørn. Ikke som før aborten den blev fri. Min tidligere svigerfar yndede at underholde med at min eks mand som er den yngste i en børneflok på tre “skulle have været en plet på lagenet”. Ikke just den fedeste bemærkning at vokse op i lyset af. Og han gentog det gerne igen og igen hele vejen op igennem sønnens opvækst. Selvfølgelig var forældrene glad for ham, men det hang ligesom ved ham, at han ikke skulle have været der.

Jeg oplever ofte i mit arbejde at rigtig mange på min alder kæmper med et grundlæggende mismod. Kæmper om at opnå anerkendelse for den de er. Mange fra min tid er uden tvivl ikke ønskebørn. Vi er fra før P-pillen og før aborten den blev fri.

Men det kan også være hårdt at være SÅ ønsket. (Erik Klausen)

fortællinger de fortællinger vi fortæller om os selv og andre