Til alle jer ex’er

Dette opslag er skrevet i flertal for ligesom at række ud over mig selv og ikke for at sige om mig selv, at jeg har haft mange ex’er. Så har vi det på plads.

Jeg var til et forrygende bryllup i weekenden. Der er ingen fester som bryllupsfester. Denne blanding af det højtidelige godt krydret med løssluppen glæde i overmål gør mig så glad. I brudens tale til sin mand sagde hun:

”Jeg lover, at jeg bliver din sidste kone”.

Deri lå ikke kun et løfte men også en erkendelse. Deri lå nemlig den kendsgerning, at hun ikke var den første.

Hun turde sige det højt, som mange helt givet har tænkt, fra det øjeblik hun tabte sit hjerte til sin elskede. Hvad nummer er det lige du er i rækken?

Dette skønne brudepar har en helt særlig åbenhed omkring, at der er levet et liv, inden det blev til et ”os” for lige netop dem. I en tid, hvor 50 % af alle indgåede ægteskaber opløses igen, er det vigtigt, at vi tør være åbne overfor, at der er levet et liv inden det blev ”dig og mig”.

Og gæstelisten var som en forlængelse af denne åbenhed. For under præsentationen kom det tydeligt frem, at der sad Helene og der hendes ex mand Henry. Og  børnene ”fra tiden med Helene og Henry” var der sørme også.

Vi lever i en tid, hvor vi er rigtig mange, der ender med ex mand, ex kone, ex svigerfamilie. Ofte oplever jeg desværre, at det ikke alene ender i ex mand og kone, men også i ex venner, fordi de slet ikke kan rumme at forholde sig til, at nu er det slut med parmiddage og der skal findes alternative måder at være sammen på.

Fakta er derfor, at rigtig mange ikke alene mister sin partner, men også store dele af deres sociale liv.

Tag nu bare Henry og Helene fra brylluppet. Rigtig mange ville have streget den ene fra gæstelisten. Også selvom det jo ikke er vores venner, vi bliver skilt fra, når vi vælger at blive skilt. Eller svigerfamilien eller alle de andre nære relationer.

Det er ikke altid kun de grumme venners skyld.

Alt for ofte oplever jeg, at mennesker, der trods alt har elsket hinanden engang og i kærlighed har skabt familie, hjem og børn og levet et liv sammen, pludselig ikke længere kan være i samme rum.

Så er du selv en ex, så øv dig i at tale pænt om din tidligere mand/kone. For tænk, hvis du kom til at gå glip af en fed fest, fordi ingen kunne finde ud af at navigere i din vrede og følelse af forsmået kærlighed og derfor kom til at vælge dig fra.

Gå til min hjemmeside https://psykologenpaabryggen.dk