30’erne

30’erne er bare slet ikke mit årti, konkluderede hun. For er du egentlig klar over, hvad det årti indebærer af forventningspres?

Du skal skynde dig at finde din hjertens udkårne, hvis du ikke allerede har fundet ham. For du skal nå at få børn. Ellers risikerer du at stå tilbage med følelsen af at have fejlet.

Og hvis du er så heldig, at du har fået børn, så skal du bruge alle dine kræfter på at være den perfekte mor. Uhha, der er godt nok mange skrevne og uskrevne regler om, hvordan du lige klarer den opgave.

Og husk lige, at du ikke skal lade stå til. Du skal straks tilbage til den perfekte veltrænede krop, som det tager tid at vedligeholde.

Det skal du samtidig med, at du skal realisere dig selv. For det er også i 30’erne, du skal gøre karriere. Det kan føles som om, at du skal nå alt i det årti, og det er altså mega stressende.

Og du skal smile samtidig og få det til at se legende let ud via Posts på din Instagram profil.

Du skal lave lækre parmiddage, som ingen har tid og overskud til at deltage i. For i virkeligheden ville alle hellere blive hjemme og se X Factor med en pose bland selv slik nede fra kiosken. I stedet for at skulle sidde og snakke kultiveret om samfundsudviklingen og nyde dyre vine købt for den lønforhøjelse du satser på at få med dit næste hop på karrierestien.

Selvfølgelig sidder vi på designer stole, som er indkøbt til det hus, vi skal købe lige om lidt, fordi nu hvor der er kommet børn, skal vi naturligvis have mere plads.

Det forventnings pres, der er om, hvad man har hvornår i livet, er enormt. Målstegen er rykket mindst 20 år frem i forhold til bare for én generation siden, når det gælder, hvilke goder man bør have hvornår. Der er ikke mange ølkasser og stigereoler i de unges hjem. Ikke mange skrammelkasser af en bil.

Her er det den perfekte krop, den fede bil, designer hjemmet. Det hele koster og det betyder, at I knokler derud af. Det er svært at sætte tempoet ned. Men hvad vil I egentlig lave de næste 30 år?