Kærlig, kærligere, kærligst

”Jeg spurgte ham i går, hvilken rolle han ser sig selv spille i Williams liv og hvor lang tid, han tror, der går, inden han får de samme følelser for William, som han har for Alba”.

Det var min klient, der kom med denne bemærkning. Hun var vred og skuffet. Men også bange.

Bange for at William skulle føle sig tilsidesat i forhold til sin søster Alba. Sagen var nemlig den, at Alba var ægte. Altså ægte på den måde, at hun var den nye kærestes biologiske datter.

Han var ikke far til William, og nu havde hun set nogle eksempler på, at han havde stærkere følelser for Alba end for William.

Nu er det sådan med kærlighed, at den kan man aldrig kræve. Der er mange ting her i livet, vi skal, hvad enten vi har lyst eller ej. De er en fordring. Anderledes med kærligheden. Den kan ikke tvinges igennem som en fordring. Alligevel forsøgte hun med et: ”Han skal elske William ligeså meget som Alba”.

Det var ret ulykkeligt, for hun havde netop altid sat så stor pris på hans kærlighed over for hendes søn af første ægteskab. Nu blev det bare pludselig så tydeligt, at hans kærlighed til Alba var af en anden slags. Og så var det, han kunne give William pludselig ikke godt nok længere. Som om kærlighed kunne gradbøjes som vi lærte det i skolen – kærlig, kærligere, kærligst.

Måske der nærmere er flere former for kærlighed?

Og er det ikke et vilkår, vi må leve med i disse tider, hvor der findes så mange familie konstellationer? Mange lever med dine, mine og vores børn.

Er det ikke naivt, hvis vi vil bilde os ind, at vi elsker alle på samme måde? Det er ikke det samme, som at vi ikke kan have kærlige følelser også for vores partners børn.

Måske der findes flere måder at føle kærlighed på.

Brug for rådgivning: https://psykologenpaabryggen.dk